Tovább fejlődik a hulladékgazdálkodási rendszer Karcag Város és a Tisza-tó térségében!

Tovább fejlődik a hulladékgazdálkodási rendszer Karcag  Város és a Tisza-tó térségében!

A Karcag Városi Önkormányzat és a Tisza-tavi Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás nettó 2 399 999 988 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Széchenyi 2020 keretében. A nettó 2 670 000 000 Ft összköltségű fejlesztés révén tovább emelkedik a régió hulladékgazdálkodásának színvonala.

A jelenlegi projektnek köszönhetően megvalósul az egységes hulladékgyűjtési és –kezelési szolgáltatás, a társult települések területének egészén, természetesen úgy, hogy az maradéktalanul megfeleljen az Országos Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Terv előírásainak. Továbbfejlesztik a térségben található két hulladékkezelő központot, valamint a hulladék gyűjtését és szállítását ellátó infrastruktúrát is. The expert they see on tv is their expert https://writemyessay4me.org/

A támogatás révén egy Európai szintű rendszer kerül kialakításra, amely mindenki megelégedésére szolgálhat sok-sok évig, a fejlesztés egyben hozzájárul törékeny környezetünk megóvásához.

 Megvalósuló fejlesztések Karcag gyűjtőkörzetében

Szeletív gyűjtőedények beszerzésével tovább fejlesztjük a jelenlegi elkülönített hulladék begyűjtési rendszerünket. A pályázatnak köszönhetően két új hulladékgyűjtő járművet is munkába állítunk. Beszerzésre kerül továbbá egy targonca bálafogóval, egy bálázó gép és megépül az újrahasznosítható anyagok tárolására alkalmas bálatároló szín. A projektnek köszönhetően, üzemcsarnok és biológiai stabilizáló tér épül. Beszerzésre kerül egy mechanikai előkezelő gépsor, egy teleszkópos gémszerkezetű homlokrakodó és egy hídmérleg.

Megvalósuló fejlesztések Tiszafüred gyűjtőkörzetében

A projekt révén lehetőségünk nyílik a házhoz menő hulladékgyűjtő rendszert továbbfejleszteni. A hulladékgazdálkodási tevékenységünket új gyűjtőedények beszerzésével tesszük hatékonyabbá és esztétikusabbá, így a jelenlegi zsákos gyűjtést felváltja a szelektív gyűjtőedényes begyűjtés. A vegyes hulladékgyűjtő edények tartalmaznak hasznos hulladékokat is. Ezeknek a kinyerésére egy mechanikai válogató gépsorral (aprító, rosta, mágneses leválasztó, légszeparátor, utóaprító, optikai válogató) bővül a központ.