Jó ütemben zajlik a kivitelezés

A „Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Karcag Város, valamint a Tisza-tó térségében, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre” című, KEHOP-3.2.1-15-2017-00023 azonosítószámú projekt keretén belül továbbfejlődik a térségben található két hulladékkezelő központ.

Tiszafüredre vonatkozóan a munkaterület átadása kivitelezésre 2020. szeptemberében megtörtént a kivitelező Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-nek.
A csarnoképület vasbeton szerkezetépítése elkészült, továbbá elkészült az acélcsarnokhoz kapcsolódóan a körföldelés, illetve a falak melletti visszatöltés.
A fejlesztésen belül folyamatban van a csatornarendszer telepítése, a csapadék- és csurgalékvíz elvezetésére szolgáló csatornarendszer kiépítése.
Szociális épület kivitelezési fázisán belül elkészült az épület sávalapja, gépészeti alapszerelése, ágyazata és padlólemeze.
Telepítésre került a villamosenergia-ellátás bővítésére szolgáló új transzformátor állomás, mérőszekrény, és a telep átkötése.

Karcagi hulladékközpont fejlesztéséhez a munkaterület átadás-átvételi eljárás 2020. decemberében lezajlott, elkezdődtek a parkoló, út és térbeton utak földmunkái, az ágyazat építési munkái. Folyamatban van az elsődleges acélszerkezet építése, elkészült a szociális épület sávalapja, gépészeti alapszerelése.